Miért gáz, ha nem lesz Index?

Miért gáz, ha nem lesz Index?

Röviden szólva, mert ha az emberek száját gond nélkül betömik, akkor már rég nincs demokrácia.

Magyarország legolvasottabb hírportáljáról van szó, ami akkor is megmondta a tutit, ha az a Fidesznek nem tetszett. Márpedig egy politikusbűnözésre épülő rendszerben sok a titkolni való.

Nincs másik valóság

Kevés lap veszi a bátorságot, hogy nyíltan, a tényeket kimondva tolja az ember arcába a mocskos ügyleteket. Név szerint, összeggel megjelölve, nem kevés kutatómunkát felmutatva – márpedig a vámpírkormány nem szereti a tényeket.

Orbán nem szeretné, hogy gondolkodó választók maradjanak a rendszerben. Hiszen akkor a gondolkodó ember látja, milyen bűnöket követ el a Fidesz. Az Index pont ezért veszélyes: mert azt mutatja az embereknek, ami a háttérben zajlik, amit a kormány titkolni igyekszik. Mert a Fidesz jelszava, hogy lopni csak akkor bűn, ha kiderül.

Mindezek ellenére a hírportál az egyik utolsó független újság hazánkban. Nem válogat, legyen bárkinek bármilyen kétes megmozdulása, arról tudósít. Pimasz, ugyanakkor hiteles, és ezzel a két dologgal tömegeket fogott meg. Lehet az olvasóknak eltérő véleményük, ugyanakkor egy dolog mégis összehozza őket: olyan oldalról tájékozódnak, amelynek sikerült függetlennek és tárgyilagosnak maradnia. A kormány felől érkező fokozódó nyomás ellenére is. Eddig.

Szabad-e a sajtó?

Amikor a köztévé ontja magából a Fidesz mocskos hazugságait, és mindent teleszemetelnek az Orbánék baromságait szajkózó propaganda lapokkal, akkor mondhatjuk, hogy egyre kevéssé. Iszonyatosan para, ha csak egyetlen szemszögből látunk mindent. Orbán és haverjai ezen munkálkodnak, az Index szétszabdalásával el akarják a hallgattatni a kritikus hangokat.

Az Origot már elintézték, a Népszabadságot is kinyírták, a Magyar Nemzetet pedig saját képükre formálták, de pórul jártak mások is.

A Fidesz tönkretette az újságokat, az újságírókat pedig, ha nem hódoltak be,  szélnek eresztette. Az Index dolgozóinak sem szán különb sorsot.

Orbán üzenete egyértelmű: aki kritizálja a rendszert, azzal módszeresen leszámol.

A sokat emlegetett demokrácia nemcsak sérült, kezd köddé válni. Egyetlen „igazság” marad, a Fideszé. A Fidesz igazsága pedig hazugságokból lett megalkotva. A hiteles újságok ellehetetlenítése után csak az álhírgyárak hazugságait kapjuk meg.

Hogy Orbán szerint mi lesz a feladatunk? Nagy kanállal, gondolkodás nélkül tömni magunkba a propagandát. Utána pedig mosolyogva szolgálni őt és mocskos rendszerét.

Mert nem „csak egy hírportálról” van szó. Diktatúra és szabadság feszül most egymásnak. Orbán Viktor pedig minden eszközt bevet, hogy eltörölje a szabadságot.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.09

Kiket hagyott cserben Orbán az elmúlt hetekben?

Ha a Fidesz-kormány éppen nem árt, akkor sem használ. De általában árt.

  • 2020.07.31

Egyetemi szinten oktatják a hazudozást a jövő álhírgyárosainak - FFF 35. rész

Az év poénja, hogy a hírhamisításban élenjáró közmédia akar a tények tiszteletére tanítani. 

  • 2020.07.29

Csajos csevegésbe rejti a Pesti Srácok a kőkemény propagandát – FFF 34. rész

A Pesti Srácok leánykülönítménye cukormázba burkolja a Fidesz nemzeti manipulációját. Kitöltési útmutató, csak úgy lazán, csajosan – nekünk felfordult a gyomrunk.