Szinte csak alkalmatlanok jelentkeztek iskolaőrnek

Szinte csak alkalmatlanok jelentkeztek iskolaőrnek

Már az előszűrőn kiesett az iskolaőrségre jelentkezők többsége.

A fenti hivatalos toborzófotón az látható, hogy miképp képzelte el a Fidesz az iskolaőrt: Szolid mosolyú, de azért katonás apuka, akin már ránézésre látszik, hogy ért a gyerekek nyelvén.

Ezzel szemben a valóság:

Július végéig összesen 1409 fő adta be jelentkezését a rendőrség által meghirdetett iskolaőri pályázatra, az egészségügyi, pszichológiai és erőnléti vizsgálatok után pedig augusztus 3-án 497 fő kezdte meg a képzést – tudta meg a Népszava az Országos Rendőr-főkapitányságtól.

Magyarul a jelentkezők majdnem kétharmada már az előszűrőn megbukott. Várható, hogy az egy hónapos, de kifejezetten sűrű gyorstalpalón még többen lemorzsolódnak majd.

Persze előre megjósolható volt, hogy boldog-boldogtalan jelentkezni fog. Rengetegen veszítették el a munkahelyüket a vírus miatt, az iskolaőrök fizetését pedig kifejezetten magas szintre lőtték be a nem túl magas elvárásokhoz képest.

Mivel országszerte 478 iskolába kellene őrt küldeni, nem zárható ki, hogy a rendőrség kénytelen lesz az hivatásos állományból átvezényelt utcai rendőrökkel „feltölteni a lyukakat”. 

Az embereink a bűnözőkkel való bánásmódhoz szoktak, nem a 16 éves, hangjukat próbálgató kamaszfiúk lecsillapításához. Nem véletlen, hogy a fiatalkorú elkövetőkkel foglalkozó nyomozók is speciális kiképzésben részesülnek. Konfliktus pedig nem csak a gyerekekkel adódhat, hanem tanárokkal és a felháborodott szülőkkel is.

- reagálta erre az ötletre Dávid Ferenc, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkár-helyettese.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy az iskolákba vezényelt rendőrök nagyon is hiányozhatnak olyan helyekről, ahol valóban szükség lehet rájuk.

Nem lenne jobb, ha Orbánék inkább elfelejtenék ezt a baromságot, és egy rendes, civilizált megoldással állnának elő, mint más normális országokban?

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.19

Friss: Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan az MSZP társelnökei

Az elnökpáros 225 szavazatot, az összes küldött 86 százalékának szavazatát kapta meg - tudta meg lapunk.

  • 2020.09.19

Játék jachtot kapott Szijjártó, hogy azzal szórakozzon, ne a közpénzzel

A Demokratikus Lendület, a DK ijfúsági szervezete ajándékozta meg a luxusminisztert két olyan közlekedési eszközzel, amin már láthattuk őt korábban.

  • 2020.09.18

Szél javaslata letiltaná a politikust jachtoztató oligarchát a tenderekről

A független képviselő kizárná a közbeszerzésekből azokat a vállalkozókat, akik luxusajándékokkal kedveskednek a politikusoknak.