Orbán keménykedése miatt újabb 214 millió eurót bukott az ország

Orbán keménykedése miatt újabb 214 millió eurót bukott az ország

Az EGT/Norvég Alapokról készült friss kiadvány szerint a finanszírozásra kijelölt 15 ország közül Magyarország az egyetlen, amely 2014 óta nem jutott támogatáshoz - írta a Népszava.

Magyarország sem az EGT Alap 109 millió eurójából, sem a Norvég Alap 105,7 milliójából nem kapott egy centet sem, vagyis összességében több mint 214 millió eurót buktunk azért, mert Orbán Viktor felcsúti futballhuligán ki akarja nyírni a magyar civil szervezeteket.

Ez 73 973 082 604 forint.

Nem véletlen.

Az alapok kiemelten az alapvető jogok és a jogállam tiszteletben tartásának elősegítését, a civil szféra erősítését pénzelik, amely célok Orbán illiberális rendszere számára nemcsak értéktelenek, de veszélyesek is. Orbán minden lépéséből látszik, hogy nem a szabad európai demokrácia, hanem a török féldiktatúra a példa számára.

Vagyis: inkább ne legyen lé, ha abból a szabadságot támogatnák.

A másik olvasata a dolognak, hogy Orbán inkább lemond a pénzekről, ha azt nem az általa gründolt álcivil szervezetek költhetik el Békemenetre, és játszhatják át Mészáros Lőrinc főstróman és társai javára.

Vagyis: ha nem lehet az övé a lóvé, ne legyen inkább senkié!

(VIA)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.19

Friss: Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan az MSZP társelnökei

Az elnökpáros 225 szavazatot, az összes küldött 86 százalékának szavazatát kapta meg - tudta meg lapunk.

  • 2020.09.19

Játék jachtot kapott Szijjártó, hogy azzal szórakozzon, ne a közpénzzel

A Demokratikus Lendület, a DK ijfúsági szervezete ajándékozta meg a luxusminisztert két olyan közlekedési eszközzel, amin már láthattuk őt korábban.

  • 2020.09.18

Szél javaslata letiltaná a politikust jachtoztató oligarchát a tenderekről

A független képviselő kizárná a közbeszerzésekből azokat a vállalkozókat, akik luxusajándékokkal kedveskednek a politikusoknak.