Orbán apja Mészároson nem nyerészkedik, csak a magyar embereken

Orbán apja Mészároson nem nyerészkedik, csak a magyar embereken

Végre megfejtettük mit jelent Orbánéknál a családbarát kormányzás. Orbán Győző inkább benyeli a milliós veszteséget, minthogy bérleti díjat emeljen az ország leggazdagabb emberének.

Családbarát golfpálya

Szinte szappanoperába illő a történet, melyben a főszereplők Pénztáros Lőrinc, és Orbán Viktor apja, Orbán Győző. Egyszer volt, hol nem volt egyszer egy golfpálya, melyet tavaly áprilisban Mészáros Lőrinc megvásárolt a Csányi családtól. Puszta véletlen folytán ez a golfpálya az (egyik) Orbán rezidencia szomszédságában, és Mészáros birtokai mellett van. 

A Pannónia Golf & Country Club tulajdonjoga és üzemeltetése 2019 áprilisáig egy kézben volt. Ám ez megváltozott a felvásárlás után, az Mfor szerint az üzemeltető Mészáros Lőrinc lett, a tulajdonos pedig Orbán Győző. Az sosem derült ki, hogy Mészáros miért akar bérleti díjat fizetni Orbán apjának egy olyan beruházás után, melyet ő vásárolt. 

Orbán apja benyeli a veszteséget, de NEM emeli Mészáros bérleti díjat

A területet birtokló cég (papíron) veszteséges. Az volt már Csányiék idején is. A cég egyébként kizárólag a golfpálya bérbeadásával foglalkozik, csak innen származik bevétele. Az Mfor úgy tudja, hogy annak ellenére, hogy Orbán papa cége veszteséges, ő nem akar emelni Mészáros bérleti díján.

Orbán Győző inkább benyeli az egymilliós veszteséget, minthogy fia cinkostársán nyerészkedjen. Mi a családbarát kormányzás, ha nem ez? Aki könnyeket hullajtana Orbán Győző nagylelkűségén, az ne tegye ugyanis a cég 490 millió forint tőkével rendelkezik. És a veszteség ellenére a cég bankszámláján 2018-ban 9 millió forint volt, 2019-ben már 102 millió. Nem rossz, egy olyan cégtől, ami (papíron) folyamatosan veszteséges.
Az mfor.hu úgy tudja, hogy Orbán Győző nem csak Mészárossal, hanem önmagával szemben is igencsak bőkezű. A cég rendelkezésre álló 91,2 millió forintból 90 millió forint osztalékot fizetett ki magának. Mondjuk ez semmi a milliárdokhoz képest, amit a családbarát bányákból kibányászik. 

Nyitófotó: Beliczay László (MTI)
Belső fotó: Pannónia Golf & Country Club

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.05

Kutatás: A Fidesz bármely jelöltjét megverné Karácsony Gergely

Ha most tartanák a választást Budapesten, nem lenne ellenfele a köztársaságpárti összefogás főpolgármesterének.

  • 2020.08.05

Átfogó állatvédelmi törvényjavaslatot dolgozott ki a Demokratikus Koalíció

A DK elkészítette állatvédelmi törvényjavaslat-csomagját, amivel hét törvényt is módosítana a párt - közölte Arató Gergely elnökségi tag.

  • 2020.08.05

Mátrai-gate: drágább a szemétválogató, mint maga az erőmű

Máig tisztázatlan, hogy pontosan mennyit szurkolt le az állam Mészáros Lőrinc strómannak a Mátrai Erőműért. Nemcsak a titkolózás óriási, de a kavarás is.