Nem adta át kalózprofilját a Legyen másik insta tulajdonosa

Nem adta át kalózprofilját a Legyen másik insta tulajdonosa

A profil tulajdonosa azt állította, évekkel ezelőtt csinálta és az igazi távozó indexeseknek átadná profilját. Aztán meggondolta magát, és inkább megváltoztatta a felhasználónevét. A Távozó indexesek egyetlen hivatalos csatornája továbbra is csak a facebookjuk.

Az EzaLényeg kérdésére a Legyen másik! Instagram profil tulajdonosa korábban elmondta, hogy nem célja visszaélni az Indexhez köthető nevű oldallal. Nem kíván tartalmakat megosztani rajta, de ha megkeresnék az Indextől erkölcsi okokból távozott újságírók, nekik bármikor átadná

Jelenleg azt gondolom, hogy jobb ha nálunk van a név, mintha bármelyik olyan embernél lenne, aki nem ért egyet a szerkesztőség döntésével. Ha nem kell nekik az oldal neve az induláshoz, akkor viszont törlöm - írta a profil tulaja.

Ezzel szemben ahelyett, hogy átadta volna, mikor kérdőre vontuk, átnevezte a profilt. Ezzel viszont csak azt érte el, hogy valaki más foglalta le. Vagyis az Instagram.com/legyenmasik továbbra sem az indextől távozott újságíróké.

A Távozó indexesek nekünk nyilatkozó munkatársa elmondta, kérte a "Legyen másik" Instagram tulajdonosát, hogy adja át nekik az oldal használati jogát. A profil tulajdonosa ahelyett, hogy átadta volna a jogokat, válasz nélkül letiltotta őt, aztán megváltoztatta a felhasználónevét. Ezután pedig valaki más csapott le rá szélsebesen.

Újabb megkeresésünkre az Instagram oldal adminja kurta válaszában az alábbiakat írta.

Tessék, átneveztem! Azé a név, aki akarja. Én erre nem érek rá!

Furcsa és ellentmondásos az ügy. Ha valóban úgy van, ahogy korábban mondta, miért nem adta át az oldalt az indexeseknek az oldal használatát. Ez semmibe sem került volna neki, és segíthette volna a szabad sajtó ügyét.

Lehet, hogy mégis a Fidesz áll a kamuprofil-gyanús oldal hátterében? Nem tudjuk, mindenesetre nem az Index újságírói.

 
Az indextől pénteken távozó és a Fidesz elnyomása ellen kiálló újságírók indítottak egy Facebook-oldalt, ahol folyamatosan frissítik történetüket. Ez az egy hivatalosan hozzájuk köthető csatorna. Kövesd te is a Távozó indexeseket!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.15

Ellenzék: A kormány nem tett semmit a digitális oktatásért

Azonnali cselekvésre szólították fel az ellenzéki pártok és politikusok a Fidesz-kormányt a digitális oktatás kapcsán.

  • 2020.08.14

Bemutatták a közös jelöltet Tiszaújvárosban

Jakab Péter történelminek nevezte, hogy közös programot alkotnak, és a 2022-es országgyűlési választáson mind a 106 egyéni választókerületben közösen állítanak jelöltet a demokratikus erők.

  • 2020.08.14

DK: Orbánék ismét magukra hagyták a magyarokat

Történelmi pofon hazánknak az az óriási gazdasági visszaesés, ami sújtja hazánkat. Orbánék képtelenek voltak kezelni a kialakult helyzetet.