Már a postások fizetéséről is az EU tehet

Már a postások fizetéséről is az EU tehet

Kiszúrnak a dolgozókkal, aztán az Uniót hazudják oda, ahol a tolvaj Fidesz a ludas.

A Magyar Posta vezetősége és postások szakszervezete hétfőn tárgyalt a bérekről. Megállapodás nincs, ezért ma délelőtt 11-re tüntetést szerveznek.

Nem elég, hogy a Magya Posta egy egyszeri, nevetséges juttatással akarta kiszúrni a dolgozók szemét, megfejelte egy pofátlan kijelentéssel:

Nincs forrás a bérek emelésére az európai uniós szabályozások miatt - közölte a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója pénteken az M1-en.

Schamschula György elmondta, hogy az Európai Unió 2014-ben állapított meg egy támogatási összeget, amelyet a tagállamok a saját szolgáltatójukra költhetnek. Az összeg azóta nem emelkedett, ezért nincs pénz bérfejlesztésre.

Ez komoly? Szerintünk az állam feladata, hogy minden egyes dolgozójának megfelelő fizetést biztosítson. Az eu-s támogatás segítség, de csak egy pazarló, alkalmatlan vezetés épít mások jóindulatára.
A posta üzemi szinten veszteséges vállalat, mert az alaptevékenységéhez kötődő árbevétel alacsonyabb, mint a feladatok elvégzéséhez szükséges pénz – folytatta az igazgató.

Erről nem a postások tehetnek. A vámpírkormány egy sor veszteségesen működő beruházásba tol milliárdokat, itt van a csicska Lázár hobbibirtoka, vagy a NER oligarchák olaszországi kikötője. Hajdúnánáson a válság kellős közepén MotoGP-pálya épül, ami már most viszi a pénzt rendesen. Ezekre költenek, de olyan alapszolgáltatókra, mint a posta, már nem futja.

Nem az EU tehet arról, hogy a bérek egy fikarcnyit sem emelkednek.
Orbán csicskái szétlopják az országot, emiatt eszik a kefét az orvosok, nővérek, gyógyszerészek. És persze a postások.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.05

Kutatás: A Fidesz bármely jelöltjét megverné Karácsony Gergely

Ha most tartanák a választást Budapesten, nem lenne ellenfele a köztársaságpárti összefogás főpolgármesterének.

  • 2020.08.05

Átfogó állatvédelmi törvényjavaslatot dolgozott ki a Demokratikus Koalíció

A DK elkészítette állatvédelmi törvényjavaslat-csomagját, amivel hét törvényt is módosítana a párt - közölte Arató Gergely elnökségi tag.

  • 2020.08.05

Mátrai-gate: drágább a szemétválogató, mint maga az erőmű

Máig tisztázatlan, hogy pontosan mennyit szurkolt le az állam Mészáros Lőrinc strómannak a Mátrai Erőműért. Nemcsak a titkolózás óriási, de a kavarás is.