Július 24-én búcsúztatják Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterét

Július 24-én búcsúztatják Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterét

Bogdán László búcsúztatása 2020. július 24-én, pénteken lesz Cserdiben. A szentmisére 10:00 órakor kerül sor, a búcsúztatás 11:00 órakor kezdődik.

Számos politikus búcsúzott Bogdán Lászlótól

Bogdán Laci barátom volt. Gyászolom és nem értem. Nem értem, hogyan jutott erre az iszonyatos döntésre. Hajnalban hívtak, hogy mi történt. Ó édes Istenem! Őszintén nem értem. Csinált egy élhető falut. Mondjuk ki: egy cigányfalut, ahol tisztességben éltek az emberek. Dolgoztak, tanultak, vigyáztak egymásra. Minta lett. Példa. Sokaknak. Küzdött sokakkal - írta Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke.

"Amikor legutóbb Cserdiben jártam, Lacitól kaptam egy gyönyörű fotót. A fotón Cserdi legidősebb polgára, egy gyönyörű, idős cigányasszony látható. Azt mondta, azért adja nekem ezt a fotót, hogy mindig emlékeztessen arra, hogy a cigányok csak nagyon ritkán élnek meg ilyen szép kort, és a rövidebb életük alatt is rengeteg terhet cipelnek.... Ő sem érte meg azt a szép kort, mint a fotón szereplő néni. Talán túl sok terhet vállalt magára? Talán olyanokat is cipelt, amikről nem tudtunk? Csodálatos életének tragikus vége legyen óriási felkiáltójel: becsüljük meg a velünk, az értünk élő prófétákat" - írta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

"Az embernek kellenek példaképek. Nekem ilyen példakép volt Bogdán Laci. A nyugodt, halk szavú emberből sugárzott az erő, a jó értelembe vett konokság és a hit, hogy érdemes küzdeni. Sokat tanultam tőle" - írta Dobrev Klára.

A személye és munkássága a példa, hogy hittel és bizalommal kell egymás irányába fordulni. Arra, hogy az árkokat nem mélyíteni kell az emberek között, hanem kemény munkával betemetni. Bogdán László tudta, hogy mire van szüksége a Cserdiben élőknek. Lehetőségre, munkára, jó szóra, személyes jelenlétre. Az ösztönzésben hitt, nem pedig a büntetésben - írta Fekete- Győr András.

Mély fájdalommal értesültem kedves barátom, Cserdi polgármesterének haláláról. Betegségével folytatott küzdelme ellenére mindvégig aktívan dolgozott a cigány közösség felemelésén, falujában csodálatos eredményeket tudott felmutatni, és országszerte is sokat tett az előítéletek lebontásáért - írta Márky-Zay Péter.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.11

Mészáros luxusvillája is viszi a pénzt rendesen

Papíron egy olyan horvát cég tulajdonában áll, ami bevételt nem tud felmutatni, kiadást és veszteséget annál többet.

  • 2020.08.11

DK: Ha fociról van szó, a Fidesz magasról tesz a magyarok egészségére

A Demokratikus Koalíció tiltakozik a szerb foci Magyarországra költöztetése ellen.

  • 2020.08.11

Ütős videóval védte meg magát a Fidesz barbáraitól a Színművészeti Egyetem

Hiába ostromolják a kultúrarombolók őket, kiállnak a szakmaiság és a közös értékeink mellett.