Hoppá: még Matolcsyék szerint is katasztrófa az oktatási helyzet

Hoppá: még Matolcsyék szerint is katasztrófa az oktatási helyzet

Alulfizetett tanárokról és fölöslegesen magoló diákokról ír a Magyar Nemzeti Bank új versenyképességi jelentése.

Régóta tudja mindenki az országban, hogy borzalmas állapotban van a magyar oktatási rendszer. Egyedül a Fidesz és holdudvara tagadta a nyilvánvalót az utóbbi években. Most vagy hiba került a gépezetbe, vagy véletlenül kimondták az igazságot.

Merev és haszontalan!

A Magyar Nemzeti Bank új versenyképességi jelentése ugyanis lesújtó képet festett a magyar iskolákról. A legsúlyosabb állítás szerint:

A magyar diákok átlagon felül tudják a konkrét tananyagot, de nagyon rosszul teljesítenek a való életben való alkalmazásában.

Ebben szerepet játszhat az elavult porosz rendszer mellett, a tanárok megalázóan alacsony fizetése is. Egy magyar tanár a kétharmadát keresi meg annak a pénznek, amit az értelmiségi társaik keresnek országosan.

Továbbra is a családi háttér a meghatározó a magyar gyermekek sorsával kapcsolatban. Aki gazdag családba születik annak jók az esélyei, aki szegények születik az rendkívül nehéz helyzetből indul!

A jelentés szerint 2009-ben indult meg az oktatás mélyrepülése. Vagyis a Fidesz-kormány még a meglévő iskolákat is tönkretette és lerohasztotta. Egyértelműen az a céljuk, hogy minél butább gyerekek kerüljenek ki az iskolákból. Így sokkal könnyebben tudják majd manipulálni őket. Az ő gyerekeiknek pedig úgyis megfizetik a jó oktatást a lopott pénzből!

Népbutító iskolákba járatják a magyar diákokat, a szüleiktől ellopott pénzből pedig luxusoktatást fizetnek a saját gyerekeiknek. Ez a vámpírkormányzás!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.15

Ellenzék: A kormány nem tett semmit a digitális oktatásért

Azonnali cselekvésre szólították fel az ellenzéki pártok és politikusok a Fidesz-kormányt a digitális oktatás kapcsán.

  • 2020.08.14

Bemutatták a közös jelöltet Tiszaújvárosban

Jakab Péter történelminek nevezte, hogy közös programot alkotnak, és a 2022-es országgyűlési választáson mind a 106 egyéni választókerületben közösen állítanak jelöltet a demokratikus erők.

  • 2020.08.14

DK: Orbánék ismét magukra hagyták a magyarokat

Történelmi pofon hazánknak az az óriási gazdasági visszaesés, ami sújtja hazánkat. Orbánék képtelenek voltak kezelni a kialakult helyzetet.