A Fidesz hátat fordít a bántalmazott gyerekeknek

A Fidesz hátat fordít a bántalmazott gyerekeknek

Az Orbán-kormány semmit nem tesz családon belüli erőszak áldozataiért.

A társadalom egyik legfontosabb feladata a gyermekek védelme. De mi történik, ha a bántalmazás családon belül történik? Kihez fordulhatnak azok a gyerekek, akik nem szólhatnak családtagjaiknak?

A 444.hu tett közzé szívszorító történeteket a gyermekbántalmazás áldozataitól. Döbbenetes képet kapunk ezeket olvasva.

Az Orbán-kormány egyre kevesebb támogatást nyújt a gyermekvédelmi szerveknek.

Rengeteg gyereket bántalmaznak fizikailag, érzelmileg vagy szexuálisan. Átlagosan 10 esetből csak egy gyermek szólal fel, ha bántalmazzák. Állami segítség nélkül ez még alacsonyabb lett.

Mivel az Fidesz-csürhe 10 év alatt sem tett semmi érdemit a gyermekvédelemért, sok civil szervezet alakult, hogy segítsen a bajbajutottakon. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány rengeteget dolgozik azon, hogy a családi erőszak áldozatainak hangot adjon. Munkájuk rengeteg gyermeken segített, azonban csak adományokból ők is nehezen tartják fenn magukat.

 

Egy Vak Komondorok által irányított országban a gyerekeknek még kevesebb esélyük van, mint a bántalmazott nőknek.

Civil szervezetek helyett az állam feladata lenne a bántalmazott gyerekek védelme. De hogyan bízhatunk egy olyan kormányban, mint a Fideszé? Ez a párt megtűri a soraiban a feleségverő Balogh Józsefet, polgármesternek jelölik a prostituáltakkal szórakozó Borkai Zsoltot és legutóbb kimosdatták a pedofil Kaleta Gábort. A Fidesz-csürhére, amíg hatalmon vannak, a bántalmazott gyerekek nem számíthatnak megfelelő állami segítségre.

Ha téged, vagy kiskorú ismerősödet érzelmileg, fizikailag vagy szexuális bántalmaznak, hívd a Kékvonal Gyermekkrízis Alapítvány segélyvonalát a 116 000-ás telefonszámon!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.15

Ellenzék: A kormány nem tett semmit a digitális oktatásért

Azonnali cselekvésre szólították fel az ellenzéki pártok és politikusok a Fidesz-kormányt a digitális oktatás kapcsán.

  • 2020.08.14

Bemutatták a közös jelöltet Tiszaújvárosban

Jakab Péter történelminek nevezte, hogy közös programot alkotnak, és a 2022-es országgyűlési választáson mind a 106 egyéni választókerületben közösen állítanak jelöltet a demokratikus erők.

  • 2020.08.14

DK: Orbánék ismét magukra hagyták a magyarokat

Történelmi pofon hazánknak az az óriási gazdasági visszaesés, ami sújtja hazánkat. Orbánék képtelenek voltak kezelni a kialakult helyzetet.