2830 milliárdot költenek az egészségügyi dolgozók béremelésére – nem Magyarországon

2830 milliárdot költenek az egészségügyi dolgozók béremelésére – nem Magyarországon

A francia kormány a valaha volt legnagyobb béremelésére készül, miközben itthon Orbán tönkrevágta az ellátást.

Orbán országában ilyet még csak álmainkban sem tudnánk elképzelni, nyugaton ez a valóság.
Franciaország több mint 8 milliárd euróval, vagyis 2830 milliárd forinttal növeli az egészségügyi dolgozóknak járó juttatásokat.

 

Nyugati példa

A keretből másfél millió dolgozó havi fizetését nettó 183 euróval növelik jövő márciusig. A bértámogatásra két lépésben kerül sor, részesülnek belőle az ápolók, a technikai személyzet és az idősotthonok alkalmazottai.

A kórházakban dolgozó orvosok 50-100%-os béremelést kapnak.

A francia kórházi dolgozók már a járványhelyzet előtt is tiltakoztak a munkaerőhiány és a romló munkakörülmények ellen. A koronavírus bebizonyította, hogy mekkora szükség van rájuk. A különbség az, hogy ezt a francia vezetés belátta, Orbán pedig sosem fogja.

A béremelésen túl Emmanuel Macron köztársasági elnök ígéretet tett az épületek felújítására és a műszerpark modernizálására. Erre további 15-20 milliárd eurót (5300-7080 milliárd forint) szánnak.

Európa? Inkább Balkán!

Magyarország azonban másfelé tart. Nem csak a kórházak rohadnak belülről, hanem maga a rendszer. Egyre kilátástalanabb a helyzet, mert nem sok fiatal választja az orvosi hivatást. Nem csoda, minősíthetetlen állapotok között kellene dolgozniuk, pofátlanul kevés fizetésért.

A praktizáló orvosok harmada 60 év feletti, a vírus miatt azonban kivonták őket az ellátásból. Sokan nem tértek vissza, hiányuk már most fenyegeti a működést.

Szóval hogy is van ez? Orbán minden idők legnagyobb tűzijátékára akart elpazarolni milliárdokat, olaszországi kikötőt vesz a haveroknak, és  a Budapest-Belgrád vasútvonallal évtizedekre kínai adósrabszolgaságba taszítja a magyarokat.

Eközben nincs vécépapír a kórházakban, szappant mutatóba se találni, a csempe meg esik le a falról. Végtelen várólistákon várjuk, hogy egyszer majd talán bejussunk egy vizsgálatra, mert emberhiánnyal küzdenek a szakrendelők – meg a háziorvosok, gyerekorvosok.

Lehetne ezt másképp is, de amíg a vámpírkormány hatalmon van, addig nem hogy jobb, csak rosszabb lesz minden!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.05

Kutatás: A Fidesz bármely jelöltjét megverné Karácsony Gergely

Ha most tartanák a választást Budapesten, nem lenne ellenfele a köztársaságpárti összefogás főpolgármesterének.

  • 2020.08.05

Átfogó állatvédelmi törvényjavaslatot dolgozott ki a Demokratikus Koalíció

A DK elkészítette állatvédelmi törvényjavaslat-csomagját, amivel hét törvényt is módosítana a párt - közölte Arató Gergely elnökségi tag.

  • 2020.08.05

Mátrai-gate: drágább a szemétválogató, mint maga az erőmű

Máig tisztázatlan, hogy pontosan mennyit szurkolt le az állam Mészáros Lőrinc strómannak a Mátrai Erőműért. Nemcsak a titkolózás óriási, de a kavarás is.