Mohácson is megjelent a koronavírus, az egyik beteg 100 emberrel is találkozhatott

Mohácson is megjelent a koronavírus, az egyik beteg 100 emberrel is találkozhatott

Csorbai Ferenc, Mohács polgármestere a Facebookon hívta fel a mohácsiak figyelmét arra, hogy a város egyik lakójának pozitív lett a tesztje. A beteg az elmúlt két hétben 100 emberrel kapcsolatba került.

„Ilyen méretű kontaktálódás esetén a járványügyi tapasztalatok alapján hirtelen nagyszámú megbetegedés várható, akár helyi karantén elrendelésére is sor kerülhet” - mondta a polgármester. Azt is elmondta, hogy egy idős nőt is Mohácsról Pécsre szállítottak koronavírus gyanújával, őt „lélegeztető gépre kötve az intenzív osztályon ápolják”.

Csorbai azzal folytatta, hogy több száz, ma még tünetmentes vírushordozó jár közöttünk Mohácson, ami azt jelenti, hogy „minden mohácsi lakost potenciális vírushordozónak kell tekinteni”.

Senki ne pánikoljon

Mindenkit a legnyomatékosabban arra szólít fel, hogy maradjon otthon, illetve, hogy csak a leghalaszthatatlanabb esetekben hagyja el otthonát, akkor is csak egy-egy fő intézze az olyan ügyeket, mint például a bevásárlás. Más területeken térjenek át a telefonos vagy elektronikus ügyintézésre. Kerüljék a személyes találkozásokat, viseljenek maszkot és kesztyűt.

„Kérem, őrizzék meg higgadtságukat. Pánikra semmi ok" - mondta a polgármester. A Mohácsi Kórház főigazgatója tájékoztatta őt arról, hogy a kórház felkészült a betegellátásra.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.27

Jó hír - Hétvégén újra megnyit a vár múzeuma Pécsváradon

Május 29-től, azaz péntektől megnyit a várban lévő múzeum. Így a hosszú hétvégén már látogatható lesz Pécsvárad egyik kedvelt helye. 

  • 2020.05.26

Így is lehet: az osztrák kormány 1 milliárd euró támogatást ad az önkormányzatoknak

Míg az Orbán-kormány csak nehezíti az önkormányzatok munkáját, addig osztrák szomszédainknál, inkább segítséget adnak. 

  • 2020.05.25

Ma megnyitottak az óvodák Mohácson, előtte fertőtlenítették őket

Május 25-én újra nyitnak Mohácson az önkormányzati óvodák és a bölcsődék. Pénteken végezték el a fertőtlenítést, melyre Csorbai Ferenc polgármester is ellátogatott.