Karácsony: Itt az ideje, hogy a kormány megvédje végre az embereket a kórházakban!

Karácsony: Itt az ideje, hogy a kormány megvédje végre az embereket a kórházakban!

Karácsony Gergely lépéseket tesz: A tisztifőorvostól, a kormányhivataltól és Kásler minisztertől kérdezi levélben, milyen intézkedéseket tesznek, hogy a kórházban senki ne kapja el a fertőzést. Azonnali intézkedések kellenek!

Mint arról korábban már beszámoltunk, kiderült, hogy a koronavírus áldozatainak közel fele kórházi fertőzés miatt hunyt el. Ezt követően Németh Szilárd szánalmas módon gyorsan a Pesti úti idősotthon elé sietett sajtótájékoztatót tartani, és katonai fertőtlenítést rendelt el az intézményben - erre Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet. 

Hozzátette: az intézmény erőfeszítéseiről, amit már a járványügyi hatóság is visszaigazolt, Németh Szilárd is tájékozódhatott volna.

"Igaz, a tények tán elhomályosítanák közismert éleslátását."

Ugyanakkor Karácsony Gergely szerint a megelőzés tényleg fontos. Ebben valóban sok dolga lenne a kormánynak. A járvány második szakaszával szembeni védekezés kulcsa ugyanis a további kórházi fertőzések megelőzése.

Szívesen látnék erről is egy sajtótájékoztatót, de még inkább a beszéd helyett a cselekvést az állami fenntartású kórházakban. Mert senkit, de senkit nem lehet kitenni annak a veszélynek, hogy ahol gyógyulást remél, ott kapja el a fertőzést.

Bebizonyosodott, hogy az idősotthonokban történt fertőzések jelentős hányada a korházi fertőzések miatt történt.

Karácsony Gergely közölte azt is, hogy május végén a tisztifőorvos asszony már megerősítette, hogy a Budapesten akkor regisztrált fertőzöttek egyharmada elsősorban kórházi fertőzött volt.

Legutóbbi leveléből az a döbbenetes tény derült ki, hogy a halálos áldozatok közel fele szintén kórházi fertőzött volt.

A kórházi fertőzések megelőzés pedig a fenntartónak, vagyis a kormánynak a dolga.

Az idősotthonokba nagy valószínűséggel a kórházakból került be a fertőzés. A fertőzés terjedéséhez pedig nagyban hozzájárult, hogy a fővárosi kormányhivatal márciusban még „felesleges költségnek” minősítette a kórházból az idősotthonokba visszakerülő betegek tesztelését.
Ezek alapján Németh Szilárd és a többi Fidesz-csicska elmehetne a kormányhivatal épülete elé is sajtótájékozósdit játszani. Lennie mivel elszámolnia a kormányhivatalnak.

Karácsony Gergely és városvezetése mindezek ellenére továbbra is teszi a dolgát, önálló intézkedési terv alapján. Az első hullám tapasztalatainak felmérése nyomán védekeznek az idősotthonaikban.

Ez a védekezés azonban nem lehet sikeres, ameddig a kormány tétlenül nézi a kórházi fertőzések szaporodását.

Nem tehetek mást ezúttal sem, mint hogy a tisztifőorvostól, a kormányhivataltól és Kásler minisztertől kérdezem levélben, milyen intézkedésekkel védik meg az idősotthonok lakóit és bármely kórházi kezelésre kényszerülő beteget attól, hogy a kórházban kapja el a fertőzést.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.11

Botrány a mohácsi választási irodánál

Nem csitulnak a kedélyek Mohácson. A nemrég elbocsátott jegyző, aki jelenleg a választási iroda vezetője kicsinyes bosszút állt a polgármesteren, és az ellenzéki jelölteken.

  • 2020.08.07

Felháborító - A mohácsi lakájmédia már most választási csalással vádolja a polgármestert

Mohácson mindent bedob a Fidesz, hogy letarolják a várost jelenleg remekül vezető polgármestert, Csorbai Ferencet.

  • 2020.08.06

Baranyában jelenleg 3 fertőzött van összesen

Egész Baranya megyében például jelenleg 3 aktív fertőzöttet tartanak nyilván.