Miközben sokan elveszítik a munkájukat, a baranyai országgyűlési képviselők fizetése emelkedik

Miközben sokan elveszítik a munkájukat, a baranyai országgyűlési képviselők fizetése emelkedik

A Baranya-megyei lakosok fele kevesebbet keres, mint az országos átlag. A járvány miatt sokan elveszítik a munkájukat, de ez nem zavarja a megye két országgyűlési képviselője, Hargitai Jánost (KDNP) és Nagy Csabát (Fidesz). A Fideszes csicskák már egymillió forintnál is többet keresnek.

Járvány ide vagy oda, a fizetésemelés jár az országgyűlési képviselőknek

Hargitai János (KDNP) Baranya-megye 3-as számú választókerületében lett országgyűlési képviselő, míg Nagy Csaba (Fidesz) a 4-es számúban. 2020 áprilisában a Fideszes csicskák alapbére egymillió fölé emelkedett.


Áprilistól kezdve 989.700 forintos alapbér helyett laza 1.103.400 forintot vihetnek majd haza a képviselők. De vannak olyan szerencsések, akik ennél is többet, hiszen ez "csak" az alapbér.

Az állandó bizottsági tagoknál 1 324 080 forint, aki kettőben, vagy a törvényalkotási bizottságban tag, annak több mint 1,5 millió forint szerepel a bérlapján. A frakcióvezetők bruttó keresete 2 206 800 forintra nőtt, helyetteseik 1,87 milliót keresnek.

Más országokban ezzel ellentétes intézkedéseket jelentettek be

A bolgár képviselők és kormánytagok például a járvány idejére lemondtak a teljes fizetésükről. A szlovén kormány megduplázta az egészségügyi dolgozók bérét és felajánlotta fizetésének 30 százalékát, az albán miniszterek keresetét pedig lefelezték a veszélyhelyzet idejére.

Fotó: siklosihirek.hu

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.11

Botrány a mohácsi választási irodánál

Nem csitulnak a kedélyek Mohácson. A nemrég elbocsátott jegyző, aki jelenleg a választási iroda vezetője kicsinyes bosszút állt a polgármesteren, és az ellenzéki jelölteken.

  • 2020.08.07

Felháborító - A mohácsi lakájmédia már most választási csalással vádolja a polgármestert

Mohácson mindent bedob a Fidesz, hogy letarolják a várost jelenleg remekül vezető polgármestert, Csorbai Ferencet.

  • 2020.07.31

Szuper hír a mohácsi kutyagazdiknak

Sajnos Mohácson is egyre nagyobb probléma, hogy a gazdik nem szedik össze kutyájuk után a végterméket. Ebben szeretne segíteni a mohácsi önkormányzat.