Megérkeztek a friss adatok - Baranyában 2500 ember vesztette el munkáját egy hónap alatt

Megérkeztek a friss adatok - Baranyában 2500 ember vesztette el munkáját egy hónap alatt

Elkeserítő adatok érkeztek a Baranya megyéből, egy hónap alatt több, mint 2500 fő vesztette el az állását. Vajon mit szól ehhez a megye két országgyűlési képviselője Nagy Csaba és Hargitai János?!

Márciusban 15.251 ember volt munkanélküli Baranya megyében, ez áprilisban 17.775 főre növekedett. Közülük 3.617 ember kap munkanélküli támogatást. 1.344-en pedig valamilyen szociális segélyre jogosultak.

A két fideszcsicska, Nagy Csaba és Hargitai János fizetése bezzeg emelkedik, a pártjuk által megszavazott rendelet értelmében. Áprilisban alapbérük is egymillió forint fölé emelkedik. Más országokban a képviselők inkább lemodnanak fizetésük egy részéről, nálunk ilyenkor is csak a saját zsebüket tömik.

A bolgár képviselők és kormánytagok például a járvány idejére lemondtak a teljes fizetésükről. A szlovén kormány megduplázta az egészségügyi dolgozók bérét és felajánlotta fizetésének 30 százalékát, az albán miniszterek keresetét pedig lefelezték a veszélyhelyzet idejére.

Várhatóan a következő hónapokban tovább növekszik ez a szám, hiszen számos vállalkozás fog csődbe menni, vagy leépíteni. Nagyon kevés olyan lesz, aki most a válság közepén fog tudni új alkalmazottat felvenni.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.11

Botrány a mohácsi választási irodánál

Nem csitulnak a kedélyek Mohácson. A nemrég elbocsátott jegyző, aki jelenleg a választási iroda vezetője kicsinyes bosszút állt a polgármesteren, és az ellenzéki jelölteken.

  • 2020.08.07

Felháborító - A mohácsi lakájmédia már most választási csalással vádolja a polgármestert

Mohácson mindent bedob a Fidesz, hogy letarolják a várost jelenleg remekül vezető polgármestert, Csorbai Ferencet.

  • 2020.07.31

Szuper hír a mohácsi kutyagazdiknak

Sajnos Mohácson is egyre nagyobb probléma, hogy a gazdik nem szedik össze kutyájuk után a végterméket. Ebben szeretne segíteni a mohácsi önkormányzat.