Hargitai és Nagy nem törődnek azokkal, akik munka nélkül maradtak Baranyában

Hargitai és Nagy nem törődnek azokkal, akik munka nélkül maradtak Baranyában

Bár a vámpírkormány erősen dolgozik azon, hogy szépítsen a statisztikákon, sajnos egyre többen vannak munka nélkül Baranya megyében is.

Hargitai János és Nagy Csaba NEM segítenek a bajba jutottakon

A helyi Orbán-bábokat nem érdekli, hogy Baranya egyre nagyobb a munkanélküliség, egyre több család kerül nehéz helyzetbe a válság miatt. Őket csak az érdekli, hogy óriási fizetésüket minden hónapban felvegyék, és hogy mindig úgy szavazzanak, ahogyan azt a felcsúti miniszterelnök elvárja tőlük. Igazából csak emiatt járnak be a Parlamentbe, ott a baranyai embereket egyáltalán nem képviselik.

Nyitófotó: facebook/HargitaiJanos

Lógatják a lábukat, és néha megnyomják azt a gombot, amire utasítást kapnak. Ha kell hozzájárulnak közpénzek felhasználásának eltitkolásához, vagy simán belemennek olyan költségvetésbe, ami lerabolja a baranyai településeket.

Orbánék hazudnak a statisztikákról, a közgazdász elmondja az igazat

6-7%-ra becsüli a KSH, vagyis a Statisztikai hivatal a munkanélküliség arányát. Ez a szám sehogyan sem tűnik valóságosnak. Ez azért van, mert pofátlanul kihagytak belőle rengeteg embert, például a passzív keresőket. De elég körbenézni ismerőseink között. A 6-7% egy vicc. Emellett úgy gondolják, hogy a magyar átlagkereset 384.200 forint havonta. Komolyan? Ismer bárkit, aki ennyit keres? Az átlag magyar lehet, hogy sohasem fog ennyit kapni havonta, pont a Fidesz csicskásai miatt.

Figyelembe kell vennünk, hogy a munkából kiesők jelentős része inaktív lesz, vagyis nem jelennek meg munkanélküliségi statisztikában – tehát a valós egyensúlytalanság a fent említettnél nagyobb - mondja Csaba László, közgazdász.
Vidéken a vámpírkormány tönkretette a munkahelyeket, a városból pedig a fiatalok mennek el külföldre. Az emberek nem azért menekülnek, mert külföldön könnyebb, hanem mert ott van munka és megfizetik. 
Ellenzéki képviselők, és közgazdászok, szakemberek is többször felszólították a kormányt, hogy emeljék meg az álláskeresési járadékot 3 hónapról, 9 hónapra, de ez sem történt meg. Ha valaki elveszíti a munkáját, és bead minden papírt, akkor is több hónapot kell várnia, mire a pénz megérkezik.

A DK már májusban felhívta arra a figyelmet, hogy Orbánák "munkahely védelmi" terve csúnyán megbukott, két javaslattal is éltek, melyekkel megvédhetőek lettek volna munkahelyek. Ám a vámpírkormány ezeket meg sem hallgatta.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.17

Mohács családbarát város lett

Csorbai Ferenc, Mohács jelenlegi polgármestere nagyon fontosnak tartja a családok támogatását. Az elmúlt hónapokban több intézkedése is a mohácsi családokat segítette.

  • 2020.09.15

100 milliós kára keletkezett Mohácsnak, a korábbi fideszes vezetés miatt

Közel 100 milliós kára keletkezett Mohácsnak abból, hogy a város korábbi fideszes vezetése luxusapartmanházat építtetett a Duna-partra a mohácsi adófizetők pénzéből. A mostani polgármester, Csorbai Ferenc feljelentést tesz.

  • 2020.09.10

4 független jelölt közül választhatnak Alsószentmártonban

A Baranya megyei Alsószentmártonban azért lesz polgármester-választás vasárnap, mert a község tavaly októberben megválasztott független polgármestere, Budai László februárban lemondott tisztségéről.