Csorbai Ferenc NEM akar részt venni Mohács kifosztásában

Csorbai Ferenc NEM akar részt venni Mohács kifosztásában

Pávkovics Gábor, fideszes alpolgármester egy 190 milliós ingatlan megvásárlásába akarja belekényszeríteni a várost. Csorbai Ferenc polgármester szerint ez a jelenlegi helyzetben nagy felelőtlenség lenne.

A mohácsi "székgyármutyi"

Pávkovics Gábor úgy látszik a választási kampány alatt végig a sárdobálás, mocskolódás, hazugsággyártás eszközeivel akar élni. Most azzal vádolja Csorbai Ferencet, hogy megakasztott egy Mohács számára kedvező ingatlanvásárlást. Csakhogy ez nem igaz.

Pávkovics Gábor úgy akart 190 millióért megvetetni a várossal egy ingatlant, hogy fel sem mérette valjóbána mennyit ér, bemondásra akar kifizetettni a várossal egy csomó pénzt. 

Pávkovics mutyizása teljesen haszontalan lenne Mohács számára, egyedül neki lenne érdekében megvetetni a várossal ezt a közel 200 milliós ingatlant.

Csorbai Ferenc nem akar Mohács érdekeivel ellentétes szerződést megkötni

Mohács szép emléket idéző székgyára német tulajdonban van. Több év üzemelés után a cég csődöt jelentett. A termelést befejezte. A területén lévő ingatlanjai nagy részét lebontotta, a terület kb. egyharmadát eladta - emlékeztet a polgármester.

A csőd után a német cég megmaradt területeit most egy állítólagos amerikai befektető cég kívánja megvenni. Csinált is a két fél egy adásvételi szerződést, válság előtti árakkal. A Városnak van elővásárlási joga a területekre, de csak ugyanezen az áron. A tönkrement vállalkozás ezen megmaradt, lecsupaszított ingatlanrészeit kellene most Pávkovics úr szerint sürgősen megvenni potom 190 millió forintért - írja Csorbai Ferenc.

A polgármester igazságügyi ingatlanszakértő véleményét kérte, aki szerint a jelenlegi nemzetközi válságban felelőtlenség lenne megvenni az ingatlant. 
Hiába van frekventált, jó helyen ez a terület, most ennyi pénzt kiadni rá felelőtlenség. Őszintén remélem, hogy a szerződésben maradó amerikai vevő (amennyiben egyáltalán létrejön a vásárlás) fejleszt, munkahelyet teremt, adót fizet, jó gazdája lesz az ingatlannak, mindebben támogatni fogom - ígéri Csorbai Ferenc.
Nem akarok asszisztálni Mohács kifosztásához, amivel mindig valaki más jár jól! A valódi kérdés az, miért lobbizik a Város alpolgármestere azért, hogy a Város valakitől megvegyen egy ingatlant? Szerintem az üzleti érdekeket nem szabad politikai tisztséggel keverni, az alpolgármesterség pedig nem ingatlanközvetítői tevékenység - mondja a polgármester.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.14

Ez már undorító - megsértették Bogdán László, Cserdi polgármesterének emlékét

Újra bebizonyosodott, hogy a Fidesznek semmi sem szent. Még egy halálesetből is gúnyt űznek. A sokak által mélyen tisztelt Bogdán László emlékét páros lábbal tapossák.

  • 2020.08.12

Még a szigetvári sportközpont sem épült fel, mégis újabb 11 építését tervezi a vámpírkormány

2019-ben jelentette be az Orbán-kormány, hogy fullextrás lőpályákat épít. Ebből az egyik Szigetváron épül fel. Idén tavasszal még csak az engedélykérésig jutottak Simicskóék.

  • 2020.08.11

Botrány a mohácsi választási irodánál

Nem csitulnak a kedélyek Mohácson. A nemrég elbocsátott jegyző, aki jelenleg a választási iroda vezetője kicsinyes bosszút állt a polgármesteren, és az ellenzéki jelölteken.